Alagsori lakás a XI. kerületben

A héten néztünk meg egy alagsori lakást a XI. kerületben. A környékbeli ingatlanok m2 árának 47%-áért hirdetik.

Az egyik probléma az ingatlannal, hogy “pillanatnyilag nem hitelezhető az objektum”. A hirdetésből nem derül ki csak az, hogy a “társasházi alapító okirat módosítás alatt van”.

A helyszínen derül ki, hogy az “objektum” nem lakásként van nyilvántartva, ezért kell módosítani a társasháti alapító okiratot, de a módosítás még nincs elindítva, ezt majd az új tulajdonosnak kell kezdeményeznie – ki tudja milyen feltételekkel. Az ingatlanos szerint a jelenlegi tulajdonosnak “nem érdeke”, ezért nem indította még el a módosítást.

Az objektum “félszuterénként” van hirdetve, de hogy ezzel mire gondolt az eladó, az bizonytalan. Két irányban vannak ablakai, de mindkét irányban kb. 1,6 méterrel a külső terepszint alatt van a belső padló szintje. Az egyik irányban csendes de sötét belső udvarra, másik irányban zajos, forgalmas utcára nyílik.

A fűtés infra panelekkel van megoldva, ami az alacsony belmagasság miatt nagyon “hatásos”. Ha alatta áll az ember, akkor érzi, hogy le fog barnulni. A hőkamera 107 °C mért a panelen, a külső falsarkoknál csak 18 °C körüli a hőmérséklet. A külső falak vizesednek is.

A mi értékelésünk szerint a lakás értéke a könyék átlagárának csak a 40%-a.

Vélemény, hozzászólás?